Home » Historie

Dringende oproep: wie kent er nog verhalen over de speeltuin van vroeger of kent iemand die verhalen weet?

Als u een verhaal van iemand wilt opschrijven en mailen via contactformulier, heel graag!(tip:verhaal vanuit word kopiëren en plakken in berichtgedeelte) Als u liever heeft dat er iemand langs komt, neem dan even contact op. Uiteraard is ook oud fotomateriaal zeer welkom. U zou ons er erg mee helpen, want veel archiefmateriaal is verloren geraakt bij een brand in de jaren '70. Alvast dank!! Zegt het voort.

 

 

 

Onze speeltuin kent al een lange geschiedenis!  

Buurt en Speeltuin Westerkwartier is op 6 november 1928 opgericht in een vergadering door o.a. dhr. C.F. Lardee(deze had destijds een kapperszaak in de De Genestetstraat) . Hij was in deze vergadering tweede secretaris. Later werd hij voorzitter.Op 6 april 1929 werd daadwerkelijk het eerste speeltuintje geopend aan de Potgieterlaan. In 1931 verhuisde men naar het terrein aan het LFC-laantje. In 1933 werd de tegenwoordige locatie aan de Ten Katestraat geopend door wethouder Splinter.

De huidige speeltuin is geheel opgeknapt en vervolgens onder grote belangstelling heropend op 9 mei 2009 door wethouder Gerda van den Berg. Er zijn in 2013 ongeveer 200 gezinnen lid van deze Buurt en Speeltuin Vereniging en daarnaast zijn er ongeveer 25 donateurs.

 

Meerdere keren haalde onze speeltuin de krant.

 

Nieuwe Leidsche Courant 21 oktober 1953

Nieuwe Leidsche Courant 7 november 1953